Tuesday, December 15, 2015

KALDAI Bawa Kitab BANYAK Dalam PAS

Musang Maya (Nur Shila)     1:48:00 PM    



Penulis:Peluru Cyber
Email:pelurucyber@gmail.com


Dewan Muslimat PAS Malaysia(DMPM) BANGGA dengan kerajaan Arab Saudi yang telah mengizinkan golongan wanita keluar mengundi buat kali pertama dalam sejarah negara itu.

Sebaliknya DMPM berdiam diri dengan gerakan LGBT yang berkembang di Malaysia,Apakah DMPM juga rasa bangga dengan wanita jilat wanita/ lelaki hisap lelaki?

DMPM juga teruja dengan kerajaan Arab Saudi apabila buat pertama kalinya wanita negara itu dibenar menjadi calon.

Apakah DMPM telah lupa atau buat-buat lupa dengan sikap PAS menghentam pemimpin UMNO apabila parti Melayu terbesar negara ini mengangkat wanita sebagai calon?

Pelbagai hadis dikeluar bagi tujuan menidakkan UMNO yang memilih wanita sebagai calon dan seolah-olah pemimpin UMNO pada ketika itu tidak faham atau tidak dengar pesanan Nabi melalui hadis dan quran.

PAS melalui penceramahnya mula menjual Firman Allah dikhalayak ketika ceramah bagi menindakkan UMNO yang telah memilih wanita sebagai calon.

Firman Allah yang sering dijual mereka

Allah Ta’ala berfirman,

الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاءِ بِمَا فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلَى بَعْضٍ وَبِمَا أَنْفَقُوا مِنْ أَمْوَالِهِم  (سورة النساء: 34)


“Kaum laki-laki itu adalah pemimpin bagi kaum wanita, oleh karena Allah telah melebihkan sebahagian mereka (laki-laki) atas sebahagian yang lain (wanita), dan karena mereka (laki-laki) telah menafkahkan sebagian dari harta mereka.” SQ. An-Nisaa’: 34

Tidak cukup dengan ayat quran diatas,hadis nabi pula digunakan,antara hadis yang sering dijual dikalangan hadirin yang jahil ialah..

Dari Abu Bakrah radhiallahu anhu dia berkata, “Ketika Rasulullah shallallahu alaihi wa sallam mendengar bahwa penduduk Persia mengangkat puteri Kisra sebagai rajanya, beliau bersabda,

لن يُفلح قومٌ ولَّوا أمرَهم امرأة  (رواه البخاري رقم- 4163)       


“Tidak adakan beruntung kaum yang perkaranya dipimpin oleh seorang wanita.” (HR. Bukhari).

Hari ini PAS juga telah memilih wanita sebagai calon dan lahirlah DMPM sebagai pejuang golongan wanita yang dahulunya ditentang hebat ketika UMNO memilih wanita sebagai wakil rakyat.

Kebangaan DMPM dengan kerajaan Arab Saudi juga dihujah dengan ayat quran

Firman Allah Ta’ala:

يَا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمُ الَّذِي خَلَقَكُمْ مِنْ نَفْسٍ وَاحِدَةٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالًا كَثِيرًا وَنِسَاءً ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ الَّذِي تَسَاءَلُونَ بِهِ وَالْأَرْحَامَ ۚ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلَيْكُمْ رَقِيبًا


Wahai sekalian manusia! Bertaqwalah kepada Tuhan kamu yang telah menjadikan kamu (bermula) dari diri yang satu (Adam), dan yang menjadikan daripada (Adam) itu pasangannya (isterinya – Hawa), dan juga yang membiakkan dari keduanya – zuriat keturunan – lelaki dan perempuan yang ramai. Dan bertaqwalah kepada Allah yang kamu selalu meminta dengan menyebut-nyebut namaNya, serta peliharalah hubungan (silaturrahim) kaum kerabat; kerana sesungguhnya Allah sentiasa memerhati (mengawas) kamu. (Al-Nisaa’: 1)

Pada waktu PAS bantai UMNO kerana memilih wanita jadi calon mana perginya ayat dalam surah al-Nisaa' atau ketika itu pemimpin dan penceramah PAS baca quran belum sampai kesurah itu.

Begitulah RETORIKnya pemimpin PAS sehingga dilihat seperti kaldai yang membawa kitab.

0 comments :

AMARAN!!!! Komen jahat akan di padam,

© 2018-2020 SELANGOR POST. . BEBAS DAN DIYAKINI .