Friday, December 11, 2015

Kapal Umno Sedang Dibocorkan Sang Kaldai Berlagak Kancil

Johari Seman     7:54:00 PM    Gempita PWTC dengan suara perwakilan dan pemerhati mahu pun para pengujung yang mahu membeli belah dikawasan bazar yang disediakan untuk peniaga-peniaga sebagaimana tahun sebelumnya.

Gitu pun,orang rami tak puas hati dengan perangai Muhyiddin yang seperti robot ketika ditanya oleh wartawan,selama ini beliau begitu lantang mengkritik Najib berkaitan isu 1MDB dan RM2.6 bilion.

Apabila ditanya sama ada akan kekal sebagai pemimpin nombor dua parti, beliau hanya mengangguk tanda setuju tanpa mengeluarkan sepatah perkataan pun kepada media.
Beliau juga hanya meng geleng ketika ditanya sama ada perasaannya gentar jika dikenakan tindakan disiplin berikutan desakannya supaya Presiden UMNO Datuk Seri Najib Razak berehat seketika bagi membolehkan siasatan berkaitan IMalaysia Development Berhad(1MDB) dijalankan secara telus.
Nampak sangat si Muhyiddin Yasin seperti ayam berak kapor apabila berdepan dengan soalan yang diaju oleh wartawan akhbar arus perdana.
Sebab apa dia tak jawab,sebabnya Muhyiddin kini lebih percaya kepada laporan dari sumber berita atas talian yang sentiasa hentam pembangkang.
Nampaknya Muhyiddin lebih sudah meneruskan tradisi pembangkang yang suka kepada persepsi,dulu bukan main lagi hentam,searang dah jadi tempat cari sumber untuk melahirkan persepsi dikalangan rakyat supaya beliau mendapat sokongan.
Sedar atau tidak,Muhyiddn ,Mahathir dan  Shafie Apdal sebenarnya tidak ada kekuatan berikutan ahli umno kini sedar jika wadah orang Melayu di bocorkan,lalak lah sekuat mana sekalipun tidak guna lagi,kerana kapal dah diborokan oleh mereka yang menganggap cerdik tapi bodonya mengalahkan kaldai.
Kini Muhyiddin dan Mahathir juga Shafie Apdal yang dulunya begitu hebat membakar kepala rakyat dan penyokongnya telah layu disambar petir ditengah cahaya mata hari .
Kalu rasa bijak dan kuat,ketiga-ketiga kepala team penentang sila cabar perdana menteri pada PRU 14 nanti dan disitulah rakyat boleh lihat sekuat mana hang semua.
Sebab itu kami di Selangor POST tidak berminat meneruskan perjuangan dalam parti terutamanya Umno disebabkan perangai pemimpin seperti Muhyiddin dan Shafie Apdal sangat ramai.
Sibuk tanya soal 1MDB..projek bestari tak pula dijawab,walaupun jentera Najib serang melalui media sosial yang kadang kala boleh menjadi sial siapa percaya.
Natijahnya,,Pak Pandir Tidak Akan Bocorkan Sampannya ketika belayar,tapi kepala penentang Najib sanggup lakukan demi kepuasan hati syaitan.
 buat penyokong Umno yang berbelah bagi,,Muhyiddin lebih bodoh dari Pak Pandir
gelak ajelah dengan gelagak para pemimpin Umno..ha ha ha ha 22222222 kali

0 comments :

AMARAN!!!! Komen jahat akan di padam,

© 2018-2020 SELANGOR POST. . BEBAS DAN DIYAKINI .