Monday, December 14, 2015

PAU 2015 Hambar,yang datang kerana dibayar

Johari Seman     10:26:00 AM    


Perdana Menteri jangan rasa megah dengan apa yang berlaku di PAU lebih lebih lagi mereka yan beriya iya menyokong kepimpinan beliau dan menyarankan itu ini.

Sedangkan suara diluar banyak menentang walaupun semasa perwakilan berucap dengan penuh semangat serta menyatakan sokongan terhadap kepimpinan Datuk Seri Najib.

Orang Umno terkenal liciknya,terkenal dengan penyamarannya untuk mencari untung peripadi.

PAU kali ini dilihat hambar walaupun perwakilan tidak berkurangan,namun kehadiran pemerhati sukarela tidak seperti tahun tahun sebelumnya,manakala kawasan perniagaan atau bazar  peniaga mengeluh akibat pengujung berkurangan.

Tahun sebelumnya dikawasan bazar menjadi tumpuan,sebaliknya tahun ini tidak seramai tahun tahun sebelumnya.

Jika tahun tahun sebelumnya ramai yang dududk dicelah celah lorong atau laluan,tahun ini tidak berlaku seperti tahun sebelumnya.

Boleh dilihat secara fakta apabila peningkatan kos sara hidup melambung,kerana itu masyarakat yang mencintai Umno tidak dapat hadir memandang segala peningkatan harga termasuk sewa hotel dan makan minum.

Yang datang memenuhi dihadan skrin  besar rata  ratanya mereka yang dibayar makan minum,manakala wang saku juga diholor.

Sampai bila Umno mahu jadi badan kebajikan kepada orang orang yang hadir di Persidangan Agung Umno.

Gegak gempita laungan kerajaan hari ini telah berjaya meningkat kadar KDNK negara dan peni ngkatan ekonomi begitu bagus sehingga mencapai kedudukan antara negara terbaik pertumbuhan ekonomi.namun begitu masyarakat sukarela hadir dipersidangan agung Umno semakin berkurangan kecuali  yang berbayar sahaja bertambah.

Jadi ekonomi yang meningkat.meningkat kepada siapa kalau bukan kepada pemimpin.


0 comments :

AMARAN!!!! Komen jahat akan di padam,

© 2018-2020 SELANGOR POST. . BEBAS DAN DIYAKINI .