Wednesday, December 9, 2015

Ucapan Perwakilan Pemuda Merapu-PAU 2015

Johari Seman     1:45:00 PM    Ucapan perwakilan pemuda Umno banyak merapu kali ini sesuai dengan kemerapuan kerja buat ketua sayap pemuda.

Tidak harianlah sentuhan yang cuba di bawa dalam ucapan mereka kali ini dilihat tidak menjadi mungkin terlalu banyak menyertai nyayian di majlis kawen.

Pemuda yang cuba menyentuh isu generasi y yang dikatakan ramai berada diatas pagar dengan menonjolkan kesilapan sendiri apabila cuba mengaitkan dengan isu semasa yang tidak berjaya ditangani sehingga menyentuh apa yang berlaku dilaman sosial spt facebok.

Mereka tidak mahu golongan muda menjawab isu yang dibangkitkan oleh pihak pembangkang atau mereka yang tidak menyenangi Najib dengan jawapan sehingga digelar macai atau pemakan dedak.

Persoalan itu terkena diatas muka sendiri kerana pemimpin dalam pemuda lah yang gagal 100 peratus memberi penerangan terhadap isu semasa.

Manakala perwakilan pemuda dari PAGOH pula tidak ada ucapan beliau yang boleh dijadikan kata kata inspirasi oleh anak muda.

Pemimpin dalam sayap pemuda begini patut diturunkan kerana tidak memberi getaran hati kepada generasi muda dengn kata lain,pemimpin serupa itu adalah lebih tak cerdik dari generasi y

Lagi berat nanang perwakilan dari PJU yang langsung tidak ada karisma pemimpin apabila banyak memuji khairy Jamaluddin.

Bagaimana pula dengan pemimpin pemuda yang kuat karok sehingga ucapan beliau dok main pinjam ayat orang lain.patutlah sayap umno terutamanya pemuda gagal dalam setiap kerja buat mereka.

0 comments :

AMARAN!!!! Komen jahat akan di padam,

© 2018-2020 SELANGOR POST. . BEBAS DAN DIYAKINI .