Friday, July 8, 2016

Makin dikenali, Atikah Suhaime tambah duit raya

Johari Seman     1:41:00 PM    

KUALA LUMPUR, 7 Jul — Isu kontroversi video seks yang semakin dilupakan membuka rezeki yang luas buat Atikah Suhaime dalam bidang lakonan.

Popularitinya yang semakin meningkat juga menjadikan pelakon kelahiran Singapura ini menjadi buruan kanak-kanak untuk menambah kutipan duit raya.

“Budak-budak sekarang dah bijak. Mereka tahu ini artis. Buka sampul duit depan kita lagi. Tak boleh kasi dua dolar saja. Kena kasi sekurang-kurangnya 10 dolar satu budak.

“Budak-budak sekarang fikir ini artis, mesti kasi banyak. Duit raya kena naik sebab budak-budak akan periksa.

“Mereka akan kata kakak ini artis. Kalau kasi dua dolar saja, mereka akan persoal balik. Tetapi kalau ramai macam mana pula?” soal pelakon filem My Stupid Boss.

Atikah, 25, berkata sambal goreng merupakan juadah kegemarannya semasa Aidilfitri yang lazim disediakan neneknya.
Katanya kepada ProjekMMO, kenangan mengumpul duit raya semasa kanak-kanak masih dalam ingatan terutama apabila melihat tas tangan yang dipakai hari ini.
“Saya masa lima tahun pernah kumpul duit raya dan diletakkan dalam beg tangan, kemudian beg itu hilang. Bila bawa beg tangan sekarang, saya teringat balik.
“Saya juga suka masakan sambal goreng nenek, sangat sedap. Masa dulu pernah muntah sebab makan banyak sangat. Ketika itu saya berusia enam tahun,” katanya tersenyum manis.
Pelakon drama Terlarang Sudah Rinduku berkata, tidak banyak baju raya yang disediakan tahun ini kerana mengulang pakai pakaian lama.
Katanya, apa yang lebih diutamakan adalah pemberian duit raya untuk menambah lebih keberkatan dalam rezeki yang dicari selama ini.
“Tak ada banyak baju raya sebab saya selalu ke acara, jadi pakai balik baju sama. Saya lebih kisah untuk memberi kepada orang tua dan budak-budak duit raya.
“Bagi saya itu akan beri lebih banyak rezeki. Mereka seronok, saya pun dapat balik rezeki. Saya juga rasa seronok.
“Saya mula beri duit raya, tahun kedua jadi artis. Masa itu banyak tawaran. Saya mula bagi ibu bapa duit raya sejak tiga tahun lepas,” katanya.


http://www.themalaymailonline.com/projekmmo/berita/article/makin-dikenali-atikah-suhaime-tambah-duit-raya

0 comments :

AMARAN!!!! Komen jahat akan di padam,

© 2018-2020 SELANGOR POST. . BEBAS DAN DIYAKINI .