Thursday, July 7, 2016

MAUT TERHUBANG KEDALAM TASIK

Johari Seman     5:22:00 PM    

IPOH: Seorang maut manakala enam yang lain cedera dalam kemalangan yang melibatkan sebuah kenderaan pacuan empat roda dan dua buah kereta lain di Grik dekat sini.

Kemalangan itu berlaku di KM45 jalan raya Timur-Barat kira-kira pukul 2.27 petang Rabu.


Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat berkata sebuah kereta jenis Ford Ranger dari Kota Baru, yang dalam perjalanan ke Grik merempuh sebuah kereta Naza Ria yang datang dari arah bertentangan.

Beliau berkata, sebuah kereta Proton Wira tidak sempat menekan brek dan melanggar bahagian belakang Naza Ria, yang kemudian menghumbankan Ford Ranger terbabit ke dalam tasik sedalam 10 meter.

Katanya, ketika bomba tiba di tempat kejadian, orang ramai sudah menarik keluar tiga orang yang berada dalam Ford Ranger itu.

"Pemandu pacuan empat roda maut di tempat kejadian, manakala salah seorang penumpang mengalami kecederaan serius," kata beliau sambil menambah penumpang lain terselamat.

"Daripada lima penumpang dalam Naza Ria, tiga cedera ringan, manakala dua yang lain selamat.

"Dua penumpang yang menaiki Wira Aeroback cedera ringan, dan dua yang lain tidak mengalami sebarang kecederaan," katanya.

Jurucakap itu berkata bomba berjaya mengeluarkan mayat mangsa, manakala mereka yang cedera dihantar ke hospital berhampiran.

0 comments :

AMARAN!!!! Komen jahat akan di padam,

© 2018-2020 SELANGOR POST. . BEBAS DAN DIYAKINI .