Sunday, October 30, 2016

Gaduh Dengan Pengadil, Mourinho Berdepan Dua Siasatan FA

Johari Seman     12:56:00 PM    

PENGURUS Manchester United, Jose Mourinho bakal berdepan satu lagi siasatan Persatuan Bola Sepak (FA) England selepas diarah duduk di tempat penonton pada babak kedua ketika pasukannya terikat seri tanpa jaringan dengan Burnley di Old Trafford, malam Sabtu.

Mourinho bertengkar dengan pengadil Mark Clattenburg kerana enggan menghadiahkan penalti selepas John Flanagan mengasari tonggak pertahanan, Matteo Darmian.

FA kini akan memutuskan sama ada untuk mengambil tindakan terhadap Mourinho selepas mengkaji aduan yang dikemukakan Clattenburg.

Pengurus kelahiran Portugal itu bagaimanapun sudah berdepan pertuduhan kerana membangkitkan komen kurang menyenangkan terhadap seorang lagi pengadil, Anthony Taylor sebelum aksi menentang Liverpool di Anfield baru-baru ini.

Tindakan Mourinho itu hadir hanya beberapa hari selepas penggantungan selama setahun yang dikenakan ke atas dirinya tamat ketika mengendalikan Chelsea.

Kali ini, dia mungkin berdepan hukuman larangan masuk ke stadium atau sekurang-kurangnya dilarang duduk di bangku simpanan untuk tempoh yang lama selepas saksi mengesahkan Mourinho melakukan provokasi ke atas Clattenburg ketika menuju ke bilik persalinan.

Pengendali berusia 53 tahun itu terus dirundung malang sejak skuad bimbingannya tewas 4-0 di tangan Chelsea, Ahad lalu.

Susulan insiden itu, Mourinho menolak untuk ditemubual media selepas tamat perlawanan.

Namun, pembantunya, Rui Faria dalam nada sinis berkata: "Saya fikir pengadil melakukan tugas yang hebat. Saya tak boleh katakan lebih dari ini."
MSTAR

0 comments :

AMARAN!!!! Komen jahat akan di padam,

© 2018-2020 SELANGOR POST. . BEBAS DAN DIYAKINI .