Monday, August 7, 2017

Shah Alam Bermulanya Jatuh Kerajaan Selangor

Musang Maya (Nur Shila)     3:05:00 AM    

Harapan tebal untuk menggulingkan KERAJAAN SELANGOR bermula di Shah Alam mula diperkatakan sejak setahun lalu.

Pada 6/8/2017 PM Najib hadir merasmikan mesyuarat perwakilan Umno bahagian itu dengan ucapan yang dikira cukup masyarakat dan dikalangan ahli Umno yang hadir ambi iktibar untuk semangat perjuangan.

Perdana Menteri yang juga Presiden parti semasa berucap memaklumkan kepada ahli Umno dan beberapa ratus orang dari MIC dan MCA serta Gerakan bahagian Shah Alam,bahawa masih lagi yakin terhadap Timbalan Perdana Menteri ,Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi disebalik apa yang dilihat sebagai cubaan dari seorang bekas pemimpin negara untuk melaga-lagakan beliau dan Zahid.

Mereka berdua telah bersama-sama mengharungi waktu susah dan senang sejak 1986, semasa itu Najib menjawat jawatan Menteri Kebudayaan, Belia dan Sukan sebelum disertai Zahid sebagai setiausaha politiknya.

Selain itu,Najib yang juga presiden UMNO berkata,beliau dahulu pernah membantu Zahid bagi mempertahankan jawatannya sebagai Ketua Pemuda UMNO Bagan Datoh yang kini telah ditukar kepada Bagan Datuk.

Najib juga bagi tahu,saya ingin bagi tahu anda bahawa pemimpin Umno masih kukuh dan yakinlah saya tetap yakin pada timbalan saya dan kita tidak usah fikir bab ini,kerana banyak lagi pekara yang perlu dilakukan.

Najib juga telah meluluskan dana sebanyak RM3 juta kepada UMNO Bahagian Shah Alam bagi melaksanakan pelbagai program kemasyarakatan  untuk parlimen itu termasuk kemudahan surau, masjid dan aktiviti rumah ibadat bagi penganut agama lain.

Kita kena beritahu rakyat janji mudah, cakap mudah oleh pihak pembangkang murah nilainya, tetapi kestabilan politik dalam negara, keamanan dan keharmonian dibawa UMNO dan BN tinggi nilainya dan tidak boleh dipandang sepi," kata Najib.

Ketika Noh Omar berucap beliau minta ahli dari Dun Kota Anggerik berada dalam dewan bangun, tapi sayang amat memalukan hanya sekitar 20 orang sahaja yang berdiri iu pun ramai wanita daripada lelaki.

Setelah di seru Noh Omar supaya Ahli Umno dari Dun Batu tiga berdiri,makanya bangunlah sekitar 40 hingga 50 orang yang ada dalam dewan itu,namun wanita juga yang ramai,mungkin pemimpin UMNO Shah Alam yang lelaki sibuk berkempen nak jadi calon BN PRU Ke-14 yang dijangka berlaku antara bulan 11/2017-3/2018.

Hadirin sekitar 2,000 orang dikawasan SMK Seksyen 18 Shah Alam sudah cukup memberi bayangan bahawa UMNO/Barisan Nasional Shah Alam masih lemah berikutan yang hadir adalah perdana menteri.Hadirin kaum Cina sekitar 150 orang dan kaum India lebih kurang 100 orang selebihnya Melayu.

Walaupun kehadiran Najib bukan di majlis bersama rakyat sebaliknya hadir rasmi mesyuarat Umno Bahagian ia tidak sepatutnya berlaku kehadiran orang dalam jumlah yang kecil,kerana persediaan yang dibuat begitu besar malah makan minum turut disediakan dan khemah yang boleh memuatkan sekitar 3 ribu(duduk dan Berdiri) orang juga turut disediakan.

Macam mana nak menang,sedangkan kehadiran anak tempatan,iaitu Seksyen 18 juga berkurangan,ini menunjukkan UMNO tidak lagi menjadi sebutan dikalangan penduduk setempat.

Ia juga melambangkan kualiti pemimpin Umno negeri dan bahagian tidak menjadi mimpi ngeri kepada pembangkang berikutan sikap ingat orang lain ketika perlu.

PRU 14 nanti Shah Alam masih sukar untuk di tawan BN,dan kalau hadirin dengar ucapan Najib ketika itu,hadirin sudah tahu bahawa Najib tidak yakin yang Shah Alam boleh menang walaupun jumlah pemilih terkini seratus lima belas ribu orang.

0 comments :

AMARAN!!!! Komen jahat akan di padam,

© 2018-2020 SELANGOR POST. . BEBAS DAN DIYAKINI .