Wednesday, March 21, 2018

Datuk Nazir Hussin Bukan Orang Yang Sabotaj Datuk Jo

Musang Maya (Nur Shila)     11:42:00 AM    

Datuk Nazir Hussin Aktar Hussin
Cubaan sabotaj Datuk Seri Johari Abdul Ghani bukan dilakukan Ketua Pemuda UMNO Titiwangsa Datuk Nazir Hussin Aktar Hussin seperti bualan para pengguna media sosial.

Dipercayai dilakukan kumpulan diluar Titiwangsa yang mencintai pemimpin UMNO selain dari Datuk Jo.
Ketokohan Datuk Jo tidak boleh dinafikan oleh sesiapa sahaja dan Datuk Nazir bukan musuh sebenar Ahli Parlimen kawasan itu memandangkan Datuk Nazir sendiri tidak berupaya melakukan sabotaj kepada orang kuat UMNO kawasan itu.

Sebelum ini Datuk Nazir yang juga Ketua Pemuda Titiwangsa tidak menunjukkan bayang-bayang permusuhan dengan Menteri Kewangan Kedua.
Johari Abdul Ghani 

Oleh itu, siasatan perlu dibuat menyeluruh termasuk dalaman sendiri bagi mengelak tuduh menuduh sesama sendiri, memandangkan akar umbi UMNO Bahagian Titiwangsa sebelum ini bersatu padu dan tidak melihat Datuk Jo sebagai pemimpin yang perlu diganti dan masih layak untuk bertanding pada PRU-14.

Datuk Nazir Hussin Aktar Hussin juga perlu report polis supaya sisatan boleh dilakukan kerana nama baik beliau juga perlu dipertahankan.

Datuk Jo juga perlu bijak menilai situasi semasa dan tidak perlu melatah dan menuding jari kepada sesiapa kerana dunia politk banyak rencahnya, silap tuding bahananya akan membakar diri sendiri.

Kawasan banner digantung untuk memburukan Datuk Jo takkan tiada kamera cctv KOT..

Sama-sama lihat kebenaranya, sama ada Datuk Nazir Hussin adalah dalang dalam isu ini atau ada orang lain yang cuba lagakan mereka berdua..

Sekiranya Datuk Jo bergantung kepada kenyataan yang pernah dibuat ini "Terdapat seseorang di bahagian UMNO saya yang berminat menjadi calon di Titiwangsa dan memulakan kempen memburuk-burukkan wibawa saya". Rasanya Datuk Jo belum matang dan masak berkaitan tikam menikam dalam tempur politik. Kerana hasrat untuk menjadi calon Parlimen Titiwangsa bukan seorang malah lebih dari dua.

Dan semua pemimpin UMNO dalam bahagian berhasrat untuk menjadi calon pilihan raya termasuk ketua cawangan 'cabok', kutubelahak sayap parti juga berkeinginan untuk jadi calon pilihan raya.

Datuk Jo juga perlu perbanyak cermin diri agar punca sabotaj itu dapat dikesan dengan segera. Jangan malu-malu bertanya sahabat baik berkaitan kekurangan diri.

-#BlogPostSelangor

0 comments :

AMARAN!!!! Komen jahat akan di padam,

© 2018-2020 SELANGOR POST. . BEBAS DAN DIYAKINI .