Wednesday, May 23, 2018

Siti Kasim edar coklat pada polis Sabtu ini

Johari Seman     12:53:00 PM    

KUALA LUMPUR, 23 Mei — Satu kempen memberi coklat kepada anggota polis sebagai tanda penghargaan akan diadakan pada Sabtu ini, kata Siti Kasim.

Peguam dan aktivis berkata anggota keselamatan jarang diberi penghargaan, maka ‘Jom Bagi Coklat Kat Abang & Akak Polis’ diadakan pada pukul empat hingga lima petang.

Siti, atau nama sebenar Siti Zabedah Kasim idea kempen dibuat susulan laporan baru-baru ini anggota polis didakwa mengambil coklat ketika membuat serbuan berkaitan kes 1Malaysia Development Berhad (1MDB), lapor Star Online.

“Saya fikir mereka kadang-kadang diperlakukan tidak adil kerana beberapa salah laku segelintir polis tetapi majoriti mereka adalah orang yang sangat baik. Saya agak terkejut mengenai keadaan itu. Saya fikir ramai orang berpandangan yang sama mengenai bagaimana mereka dilayan,” katanya.

Beliau mengajak orang ramai memberi coklat di balai polis berdekatan dan memuat naik foto serta video di media sosial dengan tanda pagar #chocs4cops.

“Saya rasa sudah tiba masanya melakukan sesuatu. Ini hanya isyarat. Kami hanya ingin menunjukkan penghargaan kami terhadap tugas yang telah mereka lakukan. Mereka tidak pernah mendapat penghargaan,” katanya yang akan mengedarkan coklat di balai polis Sentul.

0 comments :

AMARAN!!!! Komen jahat akan di padam,

© 2018-2020 SELANGOR POST. . BEBAS DAN DIYAKINI .