Tuesday, December 15, 2015

Sebab Melayu Kuat Ketawa Bangsa Lain Tumbuk Muka

Johari Seman     6:11:00 PM    Mengenai poster penghinaan terhadap Islam berkaitan cadangan supaya syarikat penerbangan MAS hentikan menghidangkan arak dan berpakaian menjolok mata telah menarik perhatian umat Islam negara ini.

Selangor Post tidak mahu menyentuh siapakah yang menghina Islam dengan meletakkan gambar wanita berpurdah itu.

Cuba sama-sama fikir demi umat ini,adakah penghinaan itu merugikan kita Islam daripada meneruskan hidangan arak dan pramugari MAS pula berpakaian menjolok mata.

Yang menghina itu selagi dia tidak menerima hidayah dia tetaplah ahli neraka.

Manakala pemerintah yang mampu mengubah dengan kuasanya pula membiarkan pekara itu berlaku biarpun jutaan kali rakyat dan wakil rakyat merunggut sehingga ada perwakilan Umno di Persidangan Agung Umno 2015 juga turut merunggut agar Perdana Menteri berbuat sesuatu supaya tidak lagi ada hidangan arak dan pakaian menjolok mata yang dipakai oleh pelayan-pelayan pesawat MAS.

Tak guna memaki ahli neraka jika kita yang beriman dengan sunnatullah turut tidak mahu mengubah ketika kita Islam berkuasa.

Ahli neraka adalah sahabat IBLIS,manakala ahli syurga pula sahabat para Nabi dan Rasul Allah,jika ada penghinaan ia merupakan peringatan dari Allah supaya kita yang Islam ini berubah dan mengubah disaat ada kuasa dan berkuasa.

Mengertilah umat ini,setiap apa yang berlaku adalah ujian,kekadang ujian yang ditimpa bermula dengan kealpaan sendiri.

Apa yang dilakukan oleh ahli kafir,tidak teruk salahnya  kerana kafir tetap bersalah disisi Allah. jika sama-sama jadikan ianya sebagai peringatan agar ia tidak berulang lagi sanggat bagus.

Hari hari ada lalakan berjuangan demi agama Islam bekumandang disetiap penjuru negara.tapi sayang maksiat yang boleh ditegah tidak pula dilakukan.

Apakah kerajaan memerintah dan pembangkang hari ini mahu jadikan rakyat menyalak setiap masa seperti anjing salak bukit.

Jika setiap kali lalakan umat Islam pada pemimpin yang bangga dengan Islam tidak di endahkan.tidak hairanlah Allah kirimkan Syaitan untuk menghina.


0 comments :

AMARAN!!!! Komen jahat akan di padam,

© 2018-2020 SELANGOR POST. . BEBAS DAN DIYAKINI .