Thursday, May 12, 2016

"Saya Marah Yazit Tuduh Search Penipu" - Isteri Amy Search

Johari Seman     4:31:00 PM    

KUALA LUMPUR: Isteri vokalis kumpulan Search, Amy iaitu Norhasniza Hassan atau Nourish mengakui tindakannya memarahi pemain dram kumpulan itu, Yazit Ahmad adalah demi mempertahankan Search selepas dituduh penipu.

Nourish yang juga pengurus kepada Amy berkata, apa yang dituduh oleh Yazit sudah keterlaluan dan secara tidak langsung telah menyentuh maruah keluarganya.

"Siapa-siapa pun yang memburukkan keluarga terutamanya suami, saya akan bertindak mempertahankan maruah keluarga kami.

"Dia (Yazit) bukan sahaja memulakan pertengkaran tersebut malah menuduh suami saya penipu dan anggota Search yang lain sebagai pecah amanah.

"Saya tidak boleh tahan dan bertindak memarahi dia semula kerana bagi memberi kesedaran kepada dia tentang tuduhan tersebut salah," ujarnya kepada mStar Online.

Nourish ditemui pada sidang media penjelasan tentang tuduhan pecah amanah terhadap bayaran Konsert 35 Tahun Search yang bakal berlangsung pada 30 Ogos depan.

Yazit menerusi laporan polis yang dilakukan pada 4 Mei lalu turut mendakwa ditengking Nourish ketika dia bertanyakan soal bayaran konsert berkenaan.

Sementara itu, Nourish berkata, Yazit seharusnya berterima kasih dengan apa yang dilakukan oleh ahli kumpulan tersebut dan bukan menyimpan sifat dengki dan iri hati.

Katanya, sepanjang konsert yang diadakan Search, mereka tidak pernah mengenepikan bayaran terhadap Yazit biarpun dia tidak dapat menjalankan tanggungjawab sebagai ahli kumpulan itu kerana masalah kesihatan.

"Dia patut berterima kasih kerana kami bersengkang mata meeting sampai malam untuk urusan setiap persembahan dan biarpun dia tidak bersama kami tetap sediakan bahagian (wang) dia.

"Dia terima sama banyak dengan ahli lain dapat biarpun dia tidak sihat dan tidak boleh terlibat dengan persembahan tersebut," ujarnya.

Sementara itu, Nourish berkata, biarpun mendapat kecaman oleh netizen kerana salah faham yang berlaku, dia tidak pernah menyesal dalam menegakkan maruah keluarga dan kumpulan itu.

http://www.mstar.com.my/hiburan/berita-hiburan/2016/05/12/nourish-marah-yazit/

0 comments :

AMARAN!!!! Komen jahat akan di padam,

© 2018-2020 SELANGOR POST. . BEBAS DAN DIYAKINI .