Wednesday, June 29, 2016

Noh Diharap Dapat Kembalikan Selangor Kepada BN

Johari Seman     1:35:00 PM    

KETAKUTAN Pakatan Harapan bagi menghadapi PRU 14 semakin jelas apabila PAS terus bertekad untuk bertanding dikesemua kerusi yang pernah ditandingnya pada PRU 13.
PAS tidak teragak-agak akan meletakkan calonya walaupun dikawasan yang ditandingi PKR.Percaturan politik baharu dalam pembangkang terutamanya PAS semakin membimbangkan blok pembangkang.
Sementara itu di Sabah PAS hulur tangan persahabatan kepada Ahli UMNO yang kecewa atas pemecatan Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Datuk Seri Mukhriz Mahathir serta penggantungan Datuk Sri Shafei Apdal.
Setakat ini tangan persahabatan yang dihulur tidak bersambut memandangkan PAS Sabah hanya ada bendera bukanya ada apa-apa jasa kepada Rakyat.
Tidak dinafikan keyakinan dan semangat serta keazaman tinggi untuk mengembalikan Selangor dibawah pemerintahan Barisan Nasional berkobar-kobar dikalangan pemimpin UMNO Negeri.
Selepas kemenangan besar PRK Sungai Besar dua minggu lalu nyata mengubah persepsi terhadap kepimpinan UMNO negeri yang selama ini di hembur dengan pelbagai kelemahan.
Kemasukan semula Tan Sri Noh Omar sebagai Menteri Perumahan, Kerajaan Tempatan dan Kesejahteraan Bandar (KPKT) juga merupakan suntikan semangat baru dari Perdana Menteri Datuk Seri Najib untuk UMNO Selangor.
Tan Sri Noh Omar sebagai pencatur utama UMNO negeri Selangor sudah tentu faham isyarat pelantikan beliau bukan sahaja berdasarkan mood perang Sungai Besar,sebaliknya tanggungjawab berat pastinya menanti bagi menghadapi pilihan raya umum yang dijangka berlaku sekitar satu tahun lebih lagi.
Ketika ini PAS berada diluar radar Pakatan Harapan semejak berkuburnya Pakatan Rakyat,sudah pastinya rumah tangga politik pembangkang berada pada tahap tidak terurus dan kesempatan ini sepatutnya diambil sebaik mungkin oleh UMNO negeri.
Tan Sri Noh Omar tentunya tahu kedudukan sokongan Melayu kepada UMNO seluruh negara masih lagi diperingkat 60 peratus,manakala 40 peratus lagi berpecah kepada parti pembangkang.
Jika kena ramuan tidak mustahil 45 peratus Melayu Selangor akan kembali kepada UMNO manakala 55 peratus lagi berpecah kepada pembangkang.Keadaan inilah yang membimbangkan Pakatan Harapan Selangor.
Keseluruhan pemimpin politik dan pemerhati sedang menumpukan pandangan kepada dua Naga negeri memandangkan tempoh pilihan raya umum semakin dekat.

-Hot Kelate

0 comments :

AMARAN!!!! Komen jahat akan di padam,

© 2018-2020 SELANGOR POST. . BEBAS DAN DIYAKINI .