Monday, August 8, 2016

Fitnah Setiausaha Akhbar PM Lebih Baik Beli Tiket Masuk Neraka

Johari Seman     11:30:00 PM    

Nampknya isu fitnah Datuk Akmar Hisham yang galak dikenali dengan nama Datuk Akmar atau Tok Kmar semakin timbu pula dah.dalam masa aku merap cari isu diblog dan portal untuk ambil idea terjumpa pula beberapa postin di beberapa blog yang baru ditubuhkan.

Aku tak nak cerita banyak kau orang baca sahaja apa yang aku share dan bubuh link sumbernya.

PEDIH dengan cerita yang disampaikan seorang kawan lama ,ceritanya mengenai fitnah yang dilemparkan terhadap setiausaha akhbar kepada Perdana Menteri Malaysia,Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak.
Beliau Datuk Akmar Hisham Bin Mohd Yusof @ Mokhles seorang sederhana dalam apa jua keadaan dan mudah mesra dengan sesiapa sahaja.
Penulis juga merupakan kenalan beliau sejak lama dahulu,namun terputus hubungan dengannya sejak 2 tahun lalu.
Takdir Allah penentu segalanya,pada 2 Ogos 2016 secara tidak sengaja penulis teserempak dengan seorang sahabat lama di majlis kenduri kahawin anak perempuan seorang rakan di Kuantan,Pahang.
Sahabat yang mesra dipanggil Abang Long Man banyak menceritakan bagaimana Datuk Akmar difitnah sehingga dituduh melahirkan seorang anak luar nikah dengan seorang wanita tidak pernah bersuami.
Kali ini penulis tidak mahu menyentuh siapa yang fitnah Datuk Akmar ,malah beberapa rakan baik Datuk Akmar juga turut difitnah.
Mungkin lain kali penulis akan memberi gambaran yang boleh di gambarkan oleh pembaca siapakah orang yang fitnah Datuk Akmar sehingga sanggup menuduh beliau berzina sehingga ada anak tidak sah taraf.
Penulis terasa simpati terhadap Datuk Akmar dan terpanggil untuk menceritakan sedikit sebanyak keperibadiannya,tapi dimana tempatnya.
Akhirnya penulis mengambil keputusan untuk membina sebuah blog dan inilah artikel pertama yang dihasilkan dengan perahan jari jemari.
Sepanjang penulis mengenali Datuk Akmar,beliau banyak membantu orang yang perlu dibantu,seperti fakir meskin,OKU,pelajar.
Datuk Akmar turut dikenali sebagai insan pemurah walaupun beliau bukanlah orang kaya raya,hanya senang sikit daripada orang-orang kurang berada.
Oleh kerana keperibadiannya suka memberi pertolongan kepada orang-orang yang memerlukan,secara tidak langsung Datuk Akmar turut dikenali ramai sebelum beliau dilantik ke jawatan setiausaha akhbar kepada Perdana Menteri.
Lama kelamaan namanya menjadi sebutan ramai disemua peringkat malah penulis juga turut tidak berkesempatan untuk bertemunya,kerana masing-masing sibuk dengan tugas yang dipertanggungjawab.

ini link tempat akau rembat postingnya
Artikel Pembukaan

0 comments :

AMARAN!!!! Komen jahat akan di padam,

© 2018-2020 SELANGOR POST. . BEBAS DAN DIYAKINI .