Monday, August 15, 2016

Gaya Bahasa Ketua Umno Shah Alam Mengajak Orang Supaya Tidak Sokong UMNO

Johari Seman     5:48:00 PM    

Diantara falsafah yang jarang diketahui umat kini adalah"Usaha Sampai Gagal,umum diketahui pula 'Usaha Tangga Kejayaan".

Tapi pelik pula dengan Ketua UMNO Bahagian Shah Alam,Datuk Azhari Saari yang gagal sebelum berusaha.

Dalam mesyuarat perwakilan UMNO Bahagian Azhari Saari yang masih manis mengecapi gelaran Datuk menyatakan kebimbangannya terhadap isu 1MDB yang disifatkan sebagai letupan bom atom yang tidak berkesudahan.

Dia tambah lagi,isu berpanjangan 1MDB yang berpanjangan ibarat kapal belayat di lautan luas yang mencari yang mencari pantai untuk berlabuh.Mereka ini (Mahathir) pernah menjadi penanda aras dan idola kepada akar umbi dan menjadi keliru dengan apa yang berlaku.

Dalam ucapan itu seumpama Azhari menyeru umat Shah Alam terutamanya mereka atas pagar supaya tidak menyokong parti keramat Melayu kerana ibarat kapal belayar tiada pantai untuk berlabuh.

Bodoh apa Azhari,tapi dia memang bodoh dan tak hairanlah dia bercakap seperti orang bodoh.

Rasa cerdikkah Azhari? sebenanrnya dia rasa cerdik dan pintar sebab itulah dia bertutur seperti diarah pemilik burung yang terbang berak merata di bumi Malaysia.

Sedarlah sedikit,Umno Shah Alam dibawah kepimpinannya bukan semakin kuat sebaliknya semakin lemah.

Beliau telah mendengar taklimat 1MDB secara tertutup sepatutnya dia faham apa isu sebenarnya yang berlaku,tapi dengan kesombongan dia hadir hanya untuk tunjuk muka  atau punch card supaya orang tahu beliau juga turut hadir.

Patutlah pemimpin Umno Shah Alam dari Ketua Bahagian sehingga serendah-rendah jawatan tidak ada yang faham mengenai isu 1MDB sebaliknya memilih menyalahkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib.

Kenapa jadi begitu?.Sebabnya Azahari sendiri juga tak faham,kalau dah ketua berak kapor maka pengikutnya akan berak cair.


Hari ini satu Malaysia dah tahu bahawa PM Najib ada Ketua Bahagian BEBAL seperti Azharai Saari.

Dalam tulisan sebelum ini,saya ada menyentuh berkaitan UMNO mahu rampas Selangor hanyalah hasrat pemimpin sahaja,manakala rakyat /pengundi tidak berhasrat sama sekali untuk menukar karajaan yang sedia ada.

Sebab apa rakyat tak mahu tukar? sebab pemimpin UMNO Selangor ramai orang macam Azhari Saari.

Patutlah AJK Pemuda UMNO Shah Alam pernah maklumkan bahawa STAND SOKONGAN  ketua bahagianya berat kepada Dr Mahathir.

0 comments :

AMARAN!!!! Komen jahat akan di padam,

© 2018-2020 SELANGOR POST. . BEBAS DAN DIYAKINI .