Sunday, September 11, 2016

Tolak Tawaran Berlakon Hingga Hujung Tahun

Johari Seman     12:14:00 PM    

PETALING JAYA: Pelakon Izreen Azminda memberitahu dia kini berehat kira-kira empat bulan daripada mengambil sebarang tawaran berlakon drama sehingga penghujung tahun 2016.

Izreen Azminda Aznam, 31, berkata, dia mahu menumpukan perhatian kepada beberapa perkara lain termasuk memberi perhatian kepada anak lelakinya Adrian Umar yang kini berumur tiga tahun.

"Saya berehat beberapa bulan sehingga hujung tahun ini daripada bidang lakonan untuk meluangkan sedikit masa dengan anak yang sedang membesar. Selama ini saya terlalu sibuk bekerja dan balik rumah, anak saya sudah tidur.

"Dalam tempoh itu saya boleh fokus kepada perkara lain seperti teater dan program-program televisyen," ujarnya kepada mStar Online.


Izreen Azminda bosan diberi watak komedi.
Dalam pada itu, pelakon drama Lelaki Macam Dia ini juga mengakui kini lebih memilih kepada skrip dan watak yang dirasakan benar-benar sesuai dengannya.

Izreen berkata, dia kini sudah mula berasa bosan apabila sering menerima watak yang sama iaitu komedi.

"Dua tahun kebelakangan ini watak yang saya terima seakan-akan sama iaitu komedi sahaja. Sebab itu jika ada watak yang sama saya tidak ambil dan beri pada pelakon baharu sahaja.

"Sekarang saya agak memilih dan melihat kepada watak dan skrip. Selain itu saya memberi keutamaan kepada watak yang saya yakin boleh membantu rating untuk sesebuah drama itu sahaja," ujarnya.

Sementara itu, Izreen akui dia akan cuba untuk menimbulkan keserasian bersama pasangan gandingannya dalam sesuatu drama, biarpun kadang kala sering disalah tafsir dikatakan bercinta.

Katanya, usaha itu adalah untuk memudahkan mereka bekerja dan membawakan watak pasangan kekasih dengan baik.

"Setiap kali ada keserasian antara saya dengan hero, orang akan kata kami bercinta tapi mereka tidak tahu betapa susah saya ingin mewujudkan keserasian itu.

"Jika pelakon berpengalaman tidak penat, kalau dapat pelakon baharu yang masih kayu perlulah diberi bimbingan untuk wujudkan keserasian itu.

"Bukan hero sahaja, kalau pelakon yang membwa watak rakan baik pun saya kena biasa bergaul dengan mereka dahulu untuk wujudkan hubungan itu," ujarnya.

0 comments :

AMARAN!!!! Komen jahat akan di padam,

© 2018-2020 SELANGOR POST. . BEBAS DAN DIYAKINI .