Friday, November 4, 2016

Tan Cheng Hoe Ingin Kekal Di Kedah

Johari Seman     10:48:00 AM    

PENGENDALI Kedah, Tan Cheng Hoe, tekad untuk kekal bersama skuad hijau kuning bagi mencapai lebih banyak kejayaan walaupun kontraknya bakal tamat pada November ini.

Sejak mengemudi Kedah selepas meninggalkan jawatan penolong jurulatih skuad kebangsaan, Cheng Hoe berjaya membawa pasukan berkenaan menjuarai Liga perdana dan berada di pentas final Piala Malaysia pada musim lalu walaupun tewas kepada Selangor.

Namun, pada musim ini, Cheng Hoe berjaya meletakkan pasukan Kedah di kedudukan keempat Liga Super walaupun bergelar pendatang baru dan akhirnya menebus kekecewaan final Piala Malaysia musim lalu.

Menurutnya, setakat ini tawaran untuk kekal sebagai jurulatih telah diterima secara lisan melalui pengurusan Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA).

Cheng Hoe perlu menandatangani kontrak baharu sebelum akhir bulan ini bagi memastikan dapat meneruskan tugas dalam membuat persediaan bagi menghadapi cabaran Liga Malaysia musim depan.

"Saya berpuas hati dengan apa yang telah dicapai bersama Kedah sejak mengambil alih tugas sebagai ketua jurulatih.

"Saya yakin kebanyakan pemain beraksi bersama pasukan Kedah musim ini akan kekal dan kemampuan pasukan juga pasti tidak terganggu kerana kita perlu berhadapan dengan cabaran baru.

"Kejayaan Kedah adalah kejayaan saya, ini penting untuk penyokong kita dan pihak pengurusan KFA sendiri sebagai majikan," katanya kepada mStar Online.

Cheng Hoe memberitahu, setakat ini juga, beliau belum dipanggil untuk berbincang mengenai kontrak baharu dengan pihak pengurusan.

Bagaimanapun, jelasnya, keadaan masa tidak mendesak dan beliau juga akan meneruskan tugas seperti biasa sehingga kontrak tamat.

Setakat ini, saya bersedia untuk kekal bersama Kedah dan memberi fokus untuk menambah koleksi kejayaan pada musim depan.

0 comments :

AMARAN!!!! Komen jahat akan di padam,

© 2018-2020 SELANGOR POST. . BEBAS DAN DIYAKINI .