Tuesday, May 2, 2017

Muhyiddin Patut Tanya Pada Pakar-Pakar Dilantiknya Berapa Ramai Lagi Nak Keluar Parti

Musang Maya (Nur Shila)     5:34:00 AM    Wauw ,wet wet,dah pukul 4:48 pagi bersamaan 2/5/2017 Selasa teringat sebuah lagu dinyayikan Anu-War ''tanya sama Najib,apa sebab goyang''sangat popular dikalangan anak muda Pakatan Rakyat.

La ni Pakatan Rakyat dah berkubur yang ada pakatan caca marba di Selangor,wa duh pak,ngopi dulu baru teruskan entri ini.
srup srup srup,segar sekali kopi panas dipagi hari,kamu pembaca ndak ngopi tak,kalau mau bikin sendiri.
Okay,bertenang...

Sebelum PRU 13 PAS masih bersama PKR dan DAP haromjaday yang suka lihat Melayu skru Melayu.

Pada masa itu Pakatan Rakyat begitu ummp,Pas pun kuat-kuat belaka,pendek kata setiap kali ceramah tin milo penuh dengan ringgit derma,demam nak ke Putrajaya memang hebat diperkatakan tapi hampa belaka.Umno diserang hebat dengan macam-macam isu,macam sekaranglah.

Pengaruh Anu-War begitu hebat dan tidak dapat ditandingi Muhyiddin Presiden cap bunga raya yang kata BN boleh kalah 45 kerusi.

Pembangkang boleh menang 45 kerusi BN dengan hanya sokongan kecil pengundi, kata bekas timbalan perdana menteri, Muhyiddin Yassin.

Kata Muhyiddin lagi "Dalam kajian saya, 67 kerusi terumbang-ambing di bawah Umno BN.

"Dalam simulasi dibuat oleh pakar-pakar yang saya lantik, kalau ada empat peratus swing, 45 kerusi akan jatuh.

"Sebahagian besar tu kerusi yang dipegang Umno," kata Muhyiddin pada siri jelajah anti-1MDB anjuran PKR di Sabak Bernam, pada September 2016.

Muhyiddin cakap lagu tu,dia ingat PAS akan join Pakatan Harapan yang digagahi DAP haromjaday tu,tut tut parti cap bunga raya menerima tamparan hebat apabila ribuan ahli parti keluar beramai-ramai macam babi diburu anjing.

La ni,Muhyiddin telah dijangkiti virus bisu,kelu tak terkata macam terkena penyakit kepialu,kalau berkata-kata pun dah macam kokokan jantan berak kapor.

Muhyiddin patutnya tanya pakar-pakar auta kari yang dilantik,agak-agaknya berapa ramai lagi ahli cap bunga raya akan keluar.-POST SELANGOR BY MUSANG MAYA(NUR SHILA)

0 comments :

AMARAN!!!! Komen jahat akan di padam,

© 2018-2020 SELANGOR POST. . BEBAS DAN DIYAKINI .