Wednesday, March 21, 2018

Dera pembantu rumah: Datin Rozita, penjamin hilang

Musang Maya (Nur Shila)     4:51:00 PM    

SHAH ALAM, 21 Mac — Datin Rozita Mohamad Ali, yang dituduh mendera pembantu rumahnya, dan penjaminnya tidak dapat dikesan di rumah mereka.

Pihak pendakwa raya dua kali ke rumah mereka di Selangor dan Melaka, seperti disenarai Rozita, tetapi mendapati rumah tersebut kosong.

“Pada mulanya ada masalah dan kemudian kami masuk ke rumah tersebut, rumah penjamin itu kosong,” kata ketua pendakwaan Selangor.

Muhamad Iskandar Ahmad menjelaskan masalah tersebut kepada hakim Mahkamah Tinggi di sini yang mendengar rayuan pihak pendakwaan hari ini.

Keputusan kes tersebut dipertikaikan ramai kerana Rozita dianggap menerima hukuman ringan.

Khamis lalu, wanita 44 tahun itu dikenakan bon berkelakuan baik selama lima tahun dengan jaminan RM20,000 oleh Mahkamah Sesyen di sini.

Beliau dituduh menyebabkan kecederaan parah terhadap pembantu rumahnya, yang menarik perhatian ramai apabila mangsa ditemui di tepi longkang.

Hakim Mohammed Mokhzani Mokhtar menjatuhkan hukuman selepas Rozita menukar pengakuan bersalah setelah pertuduhan pindaan terhadapnya dibacakan.

Beliau didakwa mendatangkan kecederaan parah terhadap Suyanti Sutrinso, 19, dengan menggunakan sebilah pisau, sebatang mop lantai, sekaki payung, sebatang rod besi, sebatang alat mainan kucing dan penyangkut baju.

Perbuatan itu didakwa dilakukan di sebuah rumah di Jalan PJU 7/30, Mutiara Damansara, di sini, antara jam 7 pagi dan 12 tengah hari pada 21 Jun 2016.

Video mangsa terbaring dalam keadaan parah di tepi longkang di kawasan perumahan tersebut, di sini, tersebar meluas di media sosial.

0 comments :

AMARAN!!!! Komen jahat akan di padam,

© 2018-2020 SELANGOR POST. . BEBAS DAN DIYAKINI .